Ώρες καταστήματος: Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 19:00
Blog

10 tips που πρέπει να ξέρετε για την ορειβατική σεζόν!

2-hikers-standing-at-the-hill-of-olympus-mountain

Με αφορμή την έναρξη της ορειβατικής σεζόν, θα θέλαμε να μοιραστούμε κάποια tips που μας έχει διδάξει η εμπειρία μας στα βουνά.

1. Σχεδιάστε τη διαδρομή σας εκ των προτέρων

Πριν ξεκινήσετε την πεζοπορία σας, ερευνήστε και σχεδιάστε προσεκτικά τη διαδρομή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να προβλέψετε πιθανές προκλήσεις και να αποφύγετε να χαθείτε. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο οδηγό βουνού μαζί σας (σας το συνιστούμε), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτες μονοπατιών ή ειδίκες συσκευές GPS για να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στο μονοπάτι.

 2. Ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού

Ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος και οι ξαφνικές αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν την πεζοπορία σας. Ο έλεγχος της πρόγνωσης του καιρού πριν από την πεζοπορία σας μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε και να προετοιμάσετε ανάλογα, διασφαλίζοντας ότι είστε εξοπλισμένοι, σε περίπτωση κακής πρόβλεψης επαναπρογραμματίστε την αποστολή σας.

 3. Ετοιμαστείτε κατάλληλα

Είναι σημαντικό να πακετάρετε μόνο τα απαραίτητα και βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για το ταξίδι σας. Αυτό περιλαμβάνει ανθεκτικά ρούχα, αδιάβροχα παπούτσια, fleece, αντηλιακό, κινητό(πλήρως φορτισμένο), άφθονο νερό και σνάκ.

4. Μην ξεπερνάτε τα όρια σας

Η πεζοπορία μπορεί να είναι σωματικά απαιτητική και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα όριά σας. Το να πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση ή τραυματισμό και είναι σημαντικό να ρυθμίζετε τον εαυτό σας και να κάνετε διαλείμματα όταν χρειάζεται.

 5. Ακολουθήστε τα μονοπάτια

Τα μονοπάτια υπάρχουν για κάποιο λόγο και είναι σημαντικό να τα ακολουθήσετε. Το να απομακρυνθείτε από το μονοπάτι μπορεί να είναι επικίνδυνο, καθώς μπορεί να καταλήξετε σε μια άγνωστη περιοχή ή ακόμα χειρότερα να χαθείτε.

6. Μείνετε ενυδατωμένοι

Είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σας, ακόμα και όταν ο καιρός δεν είναι ζεστός. Μεταφέρετε αρκετό νερό και πίνετε συχνά, ακόμα κι αν δεν διψάτε.

7. Μην αφήνετε κανένα ίχνος

Ως υπεύθυνοι πεζοπόροι, είναι σημαντικό να μην αφήνετε κανένα ίχνος. Αυτό σημαίνει να μεταφέρετε όλα τα σκουπίδια σας και να αφήσετε το μονοπάτι όπως το βρήκατε, ώστε να το απολαύσουν και άλλοι.

8. Σεβαστείτε την φύση και την άγρια ζωή

Είναι σημαντικό να σέβεστε και να προσέχετε την άγρια ζωή που μπορεί να συναντήσετε στην πεζοπορία σας. Κρατήστε απόσταση ασφαλείας και αποφύγετε να ταΐζετε ζώα ή να παρεμβαίνετε στους φυσικούς τους βιότοπους.

9. Να είστε προετοιμασμένοι για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Ατυχήματα μπορεί να συμβούν και είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Να έχετε μαζί σας κιτ πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, σουγιά και να γνωρίζετε τις βασικές τεχνικές πρώτων βοηθειών.

10. Πηγαίνετε για πεζοπορία με οδηγό βουνού ή ομάδα

Η πεζοπορία με κάποιο οδηγό βουνού ή ομάδα είναι η πιο ασφαλής από το να κάνετε πεζοπορία μόνος. Είναι σημαντικό να έχετε κάποιον που γνωρίζει το βουνό και μπορεί να σας βοηθήσει σε κάθε περίπτωση.

Συμφωνείτε; Πείτε μας στα Social!

Καλή σεζόν!

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare