Ώρες καταστήματος: Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 19:00
Blog

5 δροσερές σαλάτες για το καλοκαίρι!

white-bowl-with-vegetables-inside

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα για πιο ελαφριές και υγιεινές επιλογές γευμάτων όπως οι δροσερές σαλάτες.

1. Σαλάτα με φέτα, καρπούζι και ντρεσινγκ βούτυρο κελυφωτού φιστικιού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο
  • 1 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κελυφωτού φιστικιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες εκτέλεσης

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κομμένο καρπούζι, το κομμένο αγγούρι, την θρυμματισμένη φέτα και τα φύλλα μέντας.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο κελυφωτού φιστικιού, το βαλσάμικο ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Περιχύστε το dressing πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε για να πάει παντού.
  4. Αφήστε τη σαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις.
  5. Σερβίρετε την παγωμένη και απολαύστε τον τέλειο συνδυασμό γλυκών και αλμυρών νοτών της.

2. Σαλάτα με ψητά λαχανικά και ντρεσινγκ βούτυρο κάσιους

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 2 κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος
  • 1 μελιτζάνα κομμένη κατά μήκος
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στα τέσσερα
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κάσιους
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες εκτέλεσης

  1. Προθερμάνετε τη σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ψήνετε στο γκριλ τα κολοκυθάκια, τις φέτες μελιτζάνας και τις πιπεριές για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα και να γίνουν τρυφερά.
  3. Αποσύρουμε τα ψητά λαχανικά από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  4. Κόβουμε τα ψητά λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο κάσιους, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  6. Περιχύστε το ντρεσινγκ πάνω από τα ψητά λαχανικά και ανακατέψτε απαλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
  7. Προσθέστε φρέσκα φύλλα βασιλικού στη σαλάτα και ανακατέψτε ελαφρά.
  8. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου και απολαύστε τις καπνιστές γεύσεις της σαλάτας ψητών λαχανικών.

3. Σαλάτα με κριθαράκι, λαχανικά και ντρεσινγκ αμυγδαλοβούτυρο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλοβούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες εκτέλεσης

  1. Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε το και αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μαγειρεμένο κριθαράκι, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ελιές Καλαμών και τον μαϊντανό.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο αμυγδάλου, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Περιχύστε το ντρεσινγκ πάνω από τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε απαλά να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
  5. Αφήστε τη σαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο για λίγα λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
  6. Σερβίρετε την παγωμένη και απολαύστε τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις αυτής της απολαυστικής σαλάτας με κριθαράκι.

4. Σαλάτα με ψητή μελιτζάνα, ρεβίθια και ταχίνι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 500 γραμμάρια ρεβίθια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες εκτέλεσης

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Τοποθετούμε την κομμένη σε μικρά κομμάτια μελιτζάνα σε ένα ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε
  3. Ψήνετε τη μελιτζάνα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη ψητή μελιτζάνα, τα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το κόκκινο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  6. Περιχύστε το ντρεσινγκ πάνω από τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε απαλά να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
  7. Αφήστε τη σαλάτα να για λίγα λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
  8. Σερβίρετε τη σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη και απολαύστε τον συνδυασμό ψητής μελιτζάνας, χορταστικών ρεβιθιών και του κρεμώδους ντρεσινγκ ταχίνι.

5. Σαλάτα με ψητό στήθος κοτόπουλο και φράουλα με ντρέσινγκ φιστικοβούτυρου – λάιμ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά (για κοτόπουλο)

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 4 φλιτζάνια ανάμεικτα πράσινα λαχανικά της επιλογής σας (μαρούλι, ρόκα κλπ.)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα θρυμματισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο -> Link
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες εκτέλεσης

  1. Προθερμάνετε το γκριλ ή το τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σχάρα, αφήστε το για λίγα λεπτά και έπειτα κόψτε το σε λεπτές λωρίδες.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, συνδυάστε τα ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, τις φράουλες σε φέτες, τα θρυμματισμένα τα αμύγδαλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το φυστικοβούτυρο, το χυμό λάιμ, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  6. Περιχύστε το ντρεσινγκ με λάιμ και φιστικοβούτυρο πάνω από τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε απαλά για να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
  7. Προσθέστε στη σαλάτα τις ψητές φέτες κοτόπουλου.
  8. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε το τέλειο μείγμα από ψητό κοτόπουλο, φράουλες και το ντρεσινγκ με φιστικοβούτυρο.

Καλή απόλαυση!

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare