Συνταγή
Απολαυστικά και εύκολα pancakes επικαλυμμένα με ρευστό φιστικοβούτυρο.
Μερίδες: 10 pancakes
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος ανά pancake: 2 – 4 λεπτά
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
*Αν το μείγμα βγει σφιχτό προσθέτουμε γάλα για να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα.
Οδηγίες εκτέλεσης
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αυγό, το γάλα και το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε στα ρευστά υλικά τα στερεά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μικρή ποσότητα λαδιού ή βουτύρου.
- Ρίξτε μια κουτάλα μείγματος για κάθε pancake στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήστε το μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, περίπου 2 λεπτά.
- Γυρίστε το pancake και αφήστε το μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά, άλλα 1-2 λεπτά.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτοντας βούτυρο στο τηγάνι όταν στεγνώνει.
Σερβίρετε τα pancakes ζεστά με επικάλυψη ρευστού φιστικοβούτυρου, μπανάνα, blueberries και ελληνικό μέλι.
Aπολαυστικό Tip
Φτιάξτε ένα πύργο με pancakes και βάλτε ενδιάμεσα φιστικοβούτυρο για έξτρα απόλαυση.
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το και πείτε μας την γνώμη σας στα social