Η Ελλάδα μας, γνωστή για τα εκπληκτικά τοπία της, την αρχαία ιστορία και τον ζωντανό πολιτισμό της, διαθέτει επίσης μια γη πλούσια σε φυσικούς πόρους και αγροτική παραγωγικότητα. Εδώ και πολύ καιρό αποτελεί κόμβο εξαγωγικής δραστηριότητας, αξιοποιώντας το εύφορο έδαφος, το ευνοϊκό κλίμα και τη στρατηγική γεωγραφική της θέση για την καλλιέργεια και το εμπόριο ποικίλων προϊόντων. Από χυμώδεις ελιές και ελαιόλαδο μέχρι παγκοσμίου φήμης κρασιά, αρωματικά βότανα, απολαυστικά τυριά και Π.Ο.Π. ξηρούς καρπούς όπως το κελυφωτό φιστίκι Αιγίνης και Μεγάρων.
Σαν εταιρεία – παραγωγός, ψηφίζουμε Ελληνικές πρώτες ύλες. Με γνώμονα το να σας παρέχουμε έντονες γευστικές εμπειρίες, έπειτα από αυστηρές δοκιμές & ελέγχους, έχουμε επιλέξει τις πρώτες ύλες μας από μικρές φάρμες – παραγωγικές μονάδες οι οποίες τις παράγουν με μεράκι και έχουν ως σκοπό τους, την ανάδειξη της Ελλάδας.
Χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας:
Μέλι από τα Καλάβρυτα
Το μέλι Καλαβρύτων αποτελεί απόδειξη του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Με την απαράμιλλη γεύση, τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και τη δέσμευσή του για βιώσιμες μελισσοκομικές πρακτικές, το μέλι Καλαβρύτων ενσαρκώνει την ουσία των παρθένων τοπίων της περιοχής και της ζωντανής ανθικής ποικιλομορφίας. Από την ταπεινή καταγωγή του στην Πελοπόννησο μέχρι την παγκόσμια αναγνώρισή του ως ανώτερης ποικιλίας μελιού, το Καλαβρυτινό μέλι συνεχίζει να μαγεύει τους ουρανίσκους και να θρέφει τα σώματα. Καθώς αυτό το χρυσό νέκταρ ρέει από κυψέλη σε τραπέζι, μεταφέρει την ουσία της φυσικής λαμπρότητας της Ελλάδας και τη δεξιοτεχνία των αφοσιωμένων μελισσοκόμων της.
Επίσης σήμερα Σάββατο 20 Μαϊού, όπως κάθε χρόνο την ίδια ημερομηνία, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με σκοπό να τιμηθεί η παγκοσμίως αναγνωρισμένη προσφορά της στην ανθρωπότητα.
Αμύγδαλο από την Λάρισα
Αυτή η αγαπημένη ποικιλία αμυγδάλων συνδυάζει αιώνες τεχνογνωσίας στην καλλιέργεια, με τις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας της περιοχής, το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν ασυναγώνιστης ποιότητας και γεύσης. Ο συγκεκριμένος απολαυστικός ξηρός καρπός κοσμεί τραπέζια και συνταγές σε όλο τον κόσμο και έχει κερδίσει δικαίως τη θέση του ως διατροφικός θησαυρός.
Στη γκάμα των προϊόντων μας το χρησιμοποιούμε στο αμυγδαλοβούτυρο.
Κελυφωτό φιστίκι από την Αίγινα και τα Μέγαρα
Δυο από τα πιο γνωστά και διαχρονικά προϊόντα της Ελλάδας. Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν έντονη εξαγωγική και έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π από το 1994.
Τα φιστίκια Αιγίνης και Μεγάρων προσθέτουν βάθος και γεύση σε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές δημιουργίες. Aπολαμβάνονται συνήθως ως αυτούσιο σνακ, αλλά προσφέρονται και για γλυκά και αλμυρά πιάτα.
Στην εταιρεία μας τα φιστίκια Αιγίνης και Μεγάρων χρησιμοποιούνται στο βραβευμένο με Great taste βούτυρο από κελυφωτό φιστίκι και στην ενεργειακή μπάρα κακάο & φιστίκι κελυφωτό.
Αράπικο φιστίκι από τις Σέρρες
Το έδαφος της περιοχής των Σερρών, η άφθονη ηλιοφάνεια και οι επαρκείς βροχοπτώσεις δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσουν οι φιστικιές και να αποδώσουν υψηλής ποιότητας ξηρούς καρπούς. Τα συγκεκριμένα φιστίκια έχουν μια απολαυστική τραγανή γεύση, κάτι το οποίο τα κάνει υπέροχα για να καταναλωθούν αυτούσια σαν σνακ. Παρόλα αυτά, η γεύση τους απογειώνεται σε αλεσμένη μορφή φιστικοβούτυρου πάνω σε μια φρυγανισμένη φέτα ψωμιού.
Φουντούκι από την Μακεδονία
Τα φουντούκια της Μακεδονίας έχουν κερδίσει αναγνώριση και εκτίμηση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η εξαιρετική τους ποιότητα και η ξεχωριστή βουτυρώδης, ελαφρώς γλυκιά γεύση τους, τα έχουν κάνει περιζήτητα συστατικά μεταξύ των σεφ, των σοκολατοποιών και των κατασκευαστών τροφίμων σε όλο τον κόσμο.
Τα μακεδονικά φουντούκια χρησιμοποιούνται στην παραγωγή διαφόρων παρασκευών, συμπεριλαμβανομένων αλειμμάτων και επιδορπίων, προσθέτοντας τους μια απολαυστική πινελιά. Η παγκόσμια ζήτηση για μακεδονικά φουντούκια αναδεικνύει τη φήμη τους για αριστεία και συμβάλλει στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας.
Καρύδι από τον Δομοκό
Τα καταπράσινα τοπία και οι απαλές πλαγιές του Δομοκού προσφέρουν ένα ειδυλλιακό σπίτι σε αυτά τα δέντρα, δίνοντας τους τη δυνατότητα να παράγουν καρύδια εξαιρετικής γεύσης και υφής. Τα καρύδια Δομοκού έχουν μια τραγανή και κρεμώδη υφή και μια ξεχωριστή γλυκόπικρη γεύση.
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, τα έχουν κάνει βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας, προσθέτοντας χαρακτήρα σε παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, σαλάτες και γλυκά αλείμματα. Αποτελούν επίσης δημοφιλή επιλογή για είδη ζαχαροπλαστικής, όπως μπακλαβά και κουραμπιέδες.
Γίνε “Μικρός παραγωγός”
Στο φυσικό μας κατάστημα στην Ηλιούπολη, μπορείτε να βρείτε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας, ώστε να αισθανθείτε μόνοι σας την ποιότητα τους και να βγάλετε από μέσα σας, αυτό που αποκαλούμε, “Μικρό παραγωγό”, χρησιμοποιώντας τες στο σπίτι σε δικές σας παρασκευές.